"Bosor houdt zich sinds 1998 bezig met personeelsplanning. Wij leveren een continue en adequate dienstverlening en hebben absoluut geen 9 tot 5 mentaliteit. Aanpassingen worden bij ons zeer snel doorgevoerd. Wij zijn er trots op dat onze klanten ons omschrijven als een enthousiaste, betrokken en sympathieke organisatie die altijd voor haar klanten klaarstaat!" (Cees Koopmans, directeur Bosor)
Wij zijn als bedrijf graag bezig met het ontwikkelen van uitdagende planningssoftware en doen dat in de praktijk vaak samen met de klant.
We denken het liefst vanaf het begin mee over hoe uw organisatie beter kan functioneren, hoe u kosten kunt besparen en op welke wijze u een hogere medewerkertevredenheid kunt bereiken.
Wij bouwen een goede ondersteunende relatie met onze klanten op en behouden een enthousiaste werksfeer. Ons doel is meedenken, het voeren van een gezonde bedrijfsvoering, continuïteit en uitbreiden van onze software om zodoende de tevredenheid van onze klanten zeker te stellen.
Door snelheid en flexibiliteit willen wij de beste zijn onder de aanbieders van personeelsplanningssoftware.
Cees Koopmans richt in 1991 Bosor BV op. Hij was destijds docent Operations Research en Informatica aan de Agrarische Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. In die tijd kregen zijn studenten de opdracht om een bedrijf te vertalen in een wiskundig model waarmee .o.a. grondgebruik voor minimale bedrijfskosten moest worden geoptimaliseerd. In die tijd gebruikten studenten hiervoor een mainframe softwarepakket uit Canada dat niet erg gebruiksvriendelijk was en daarnaast ook beperkte mogelijkheden bleek te hebben. De opdracht stagneerde hierdoor regelmatig. In de markt was er op dat moment geen goedwerkend en gebruiksvriendelijk alternatief voorhanden.
Om de opdracht voor zijn studenten toch in goede banen te kunnen leiden werd door hem het systeem ‘Simplex’ ontwikkeld. Simplex werd in de loop der jaren doorontwikkeld naar veranderende wensen en behoeften van studenten en docenten. Het kreeg een ingebouwde programmeertaal en een gebruiksvriendelijker interface waarmee studenten snel modellen konden bouwen. Simplex werd een succes en in 1991 kocht de TU Eindhoven het pakket aan om te gebruiken bij een promotieonderzoek. Meer dan tien hogescholen waaronder Avans Hogeschool, Hogeschool Zuyd en HTS ’s-Hertogenbosch, volgden TU Eindhoven en schaften het pakket ook aan.
Vanaf 1994 werd gaandeweg meer tijd geïnvesteerd in Bosor en na enige logistieke projecten in het bedrijfsleven werd in 1994 besloten het Simplexpakket te vervangen door een eigen ontwikkeld softwarepakket. Zo werd een geheel nieuw en baanbrekend algoritme ontwikkeld op het terrein van 0-1 programmering waarmee grootschalige roosterproblemen konden worden uitgerekend. Tot heden wordt dit nog steeds met succes toegepast.
BosorPlan doet in 1998 zijn intrede in de markt en wordt tot aan de dag van vandaag als een betrouwbare partner gezien. BosorPlan is ontwikkeld voor de planner die verantwoordelijk is voor het maken van de personeelsroosters, maar ook voor de manager die informatie wenst over de uitvoering van roosters. Elders op deze site kunt u meer informatie terugvinden.
In de jaren hierna neemt het aantal gebruikers van BosorPlan steeds verder toe. De ervaringen die hiermee worden opgedaan en de diversiteit van de markten waarin BosorPlan opereert, wordt vertaald naar uitbreiding en toevoeging van nieuwe functionaliteit. Hierdoor wordt BosorPlan een pakket met zeer uitgebreide mogelijkheden en wij durven te beweren dat BosorPlan inmiddels tot de top in de markt behoord.
Vooral in de zorg waar zorginstellingen steeds meer centraal worden geleid, doet BosorPlan zijn intrede. De vraag om steeds meer functionaliteit en koppeling met financiële pakketten krijgt vorm. Een breed team van Bosor-medewerkers ontwikkelt BosorPlan op continue basis door waarbij wensen vanuit de markt en vanuit klanten een belangrijke graadmeter blijft.
De markt ontwikkelt snel en het internet is een primair medium om informatie uit te wisselen. Ook de klanten van Bosor zijn zich hiervan bewust. Bosor krijgt bovenal de vraag of het ook mogelijk is de wensen van de medewerkers meer in het planningsproces te betrekken. In 2007 wordt begonnen met de ontwikkeling van BosorNet, een internet applicatie dat aan BosorPlan is verbonden. De eerste versie komt in 2009 op de markt en wordt erg goed ontvangen. In 2011 wordt besloten om BosorNet een geheel nieuw en modern gebruiksinterface te geven. Een van de voordelen is dat de applicatie goed op een moderne tablet en smartphone werkt. In 2012 wordt de nieuwe versie geschikt voor alle apparaten gelanceerd. In 2018 vindt een tweede grote update van het gebruikersinterface plaats. Ook worden nieuwe, klantafhankelijke, functionaliteiten toegevoegd.
Het afgelopen decennium is de internetcapaciteit en het gebruik daarvan enorm toegenomen. Hierdoor wordt het mogelijk om het beheer van eerder centraal uitgevoerde processen steeds verder te decentraliseren en te delen met de klant, de burger. Zo ook voor het opzetten van E-programma’s waarbij het maken en beheren van afspraken centraal staat. Bosor lanceert hiervoor BosorLoket, waarbij koppeling met BosorPlan en BosorNet vanzelfsprekend is.
2017
BosorApp, voor uw smartphone
Hiermee kunt u uw rooster op een smartphone zichtbaar maken. Een aantal functionaliteiten uit BosorNet zijn ook beschikbaar, zoals een dienst ter ruiling (verkoop) aanbieden en van een collega oppikken, vakanties, vrije dagen en beschikbaarheid opgeven. 24 uur voor aanvang dienst krijgt u een notificatie.